College & University

Naar College of University, een semester, jaar of langer… (vanaf 16 jaar)

Voor deelnemers die 16 jaar of ouder zijn en een tijdje in het buitenland willen studeren, hebben wij ons College & University-programma. De meesten kiezen voor een verblijf in Amerika, maar je kunt ook naar Canada, Australië, Singapore of Engeland. Bovendien kun je kiezen uit een verblijf in een 'dormitory', in een studentenhuis of bij een gastgezin in de buurt van je school. Velen gaan voor een (tussen)jaar, maar je kunt ook een semester-programma of een hele studie volgen.

In het kort

Wat is het: vergelijkbaar met MBO, HBO of Universiteit

Wanneer:

 • als tussenjaar na je middelbare school
 • tijdens je studie hier (Minor)
 • volledige studie (Certificate, Diploma, Bachelor of Master)

Hoe lang: van een semester tot volledige studie

Waar woon je: naar keuze campus, studentenhuis of gastgezin

Leeftijd: 16 jaar en ouder (minimaal middelbare school afgerond)

Your own experience abroad!

Het is makkelijk om te zeggen dat je naar een college of university in het buitenland wilt. Echter, het vinden van dát college of díe universiteit die het beste bij je past, het verkrijgen van de papieren, websites en catalogi, en het ontcijferen van documenten die je dient te overhandigen, zijn vaak een kostbare en moeilijke aangelegenheid. Ook is er de zorg dat je inderdaad wordt toegelaten aan een school van je keuze en dat je alle juiste documenten voor een visumaanvraag krijgt. Wij nemen je bovenstaand proces grotendeels uit handen. We hebben reeds onderzoek voor je gedaan; het enige wat jij hoeft te doen is, onder begeleiding van onze medewerkers, het meest geschikte college of university te kiezen en de vereiste gegevens te verstrekken.

Kies een ervaren organisatie

Wij hebben als adviesorganisatie al ruim 30 jaar ervaring. Wanneer je ons jouw buitenlandprogramma laat regelen kun je vertrouwen op de expertise en service van een gerenommeerde organisatie. Zo hebben we onze partnerscholen getoetst aan een scala van strenge criteria, waaronder de zorg voor en begeleiding van internationale studenten. We staan op internationaal studiegebied bekend als de “College en University Experts”; een reputatie die we hebben verdiend door jarenlange ervaring in het plaatsen van studenten op erkende colleges en universiteiten in het buitenland.

Uitgebreide informatie

We hebben alvast een selectie gemaakt van de meest populaire colleges en universiteiten in de USA, Canada, Australië, Singapore en Engeland. Vertel ons wat je graag zou willen studeren en waar je interesses liggen en wij zullen je vertellen welk college / university het beste bij je past.

TOEFL-, IELTS- en Cambridge-diploma

Voor de meeste colleges en universities moet je een bewijs overleggen dat je de Engelse taal voldoende beheerst. Welk diploma daarvoor geaccepteerd wordt verschilt per instelling. Als je er tijdig bij bent, kan je via ons hiervoor een voorbereidingscursus in het buitenland volgen. Zo maak je extra kans op een goede score en op een zo groot mogelijke keuze uit colleges en universities. Vraag ons om meer informatie hierover.

Visum

Als je als Internationale student wilt gaan studeren aan een college of university in de USA, Australië of Singapore, dien je altijd in het bezit te zijn van een studentenvisum. In Canada heb je pas een visum nodig voor een verblijf vanaf 6 maanden. Voor Engeland hoeft geen visum aangevraagd te worden. Reizende op een studentenvisum ben je verplicht om een fulltime studie te volgen. In de USA betekent dit dat je minimaal 12 credits per semester/ quarter dient te volgen, in Canada 9. In Australië houdt dit in dat je minimaal 3 vakken per semester moet volgen.

Wij staan tijdens je hele verblijf achter je!

We helpen je bij de keuze voor een college / university en begeleiden je met de aanmeldingsprocedure. Gedurende het jaar voor vertrek ontvang je van ons informatie, en bereiden we je voor op je buitenlandverblijf door middel van onder andere een oriëntatiebijeenkomst. Wanneer dat nodig is, zijn tijdens je studieperiode onze collega’s ter plaatse maar één telefoontje van je vandaan.

Kies jouw college of university

De meeste internationale studenten zijn het over één ding eens: studeren in het buitenland is enorm leuk.

e woont in een ‘dorm’ of appartement, waar je talloze mogelijkheden hebt om met plaatselijke en internationale studenten om te gaan. Je medestudenten en jij kunnen samen studeren, naar football-wedstrijden gaan, reizen of aan leuke activiteiten meedoen. De hechte omgeving stimuleert vriendschappen en je kunt rekenen op een netwerk van ondersteuning. Als je tijdens je buitenlandstudie bij een gastgezin wilt wonen en de lokale manier van leven wilt meemaken, dan kan je daar ook voor kiezen.

Kies de school die bij je past

Welk college of welke university je ook kiest en op welk niveau je ook instapt, je zult er zeker van zijn dat je er een vindt die past bij je achtergrond, doelen en interesses. Of je nu kiest voor een community college, een vierjarig college of een university, je kunt het campusleven meemaken, kiezen uit een breed aanbod van studies en vakken, meedoen met sporten en activiteiten en internationale vrienden maken. Een tijd studeren in het buitenland is een ervaring voor je leven! Stel jezelf de volgende vragen bij het maken van je keuze voor een college of university:

 • Wat wil ik bereiken?
 • Welke vakken wil ik volgen?
 • Kies ik een school in een grote stad, een voorstad of in het binnenland?
 • Wil ik naar een grote of een kleine school?
 • Wat voor activiteiten en voorzieningen zijn belangrijk voor mij?
 • Wat zijn mijn financiële mogelijkheden?
 • Hoe goed is mijn Engels?

Deze vragen zullen je helpen bij het maken van je keuze uit de colleges en universities die wij aanbieden. Vraag hiervoor de brochure aan of neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Onze partner colleges en universiteiten

USA en Canada

Met meer dan 4.200 colleges en universiteiten is de USA wereldleider in mogelijkheden voor hoger onderwijs. Het systeem omvat een groot netwerk van instellingen die tezamen tegemoet komen aan de behoefte van elk type student.

Vierjarige colleges / universities

Vierjarige instellingen bieden zowel ‘undergraduate degrees’ (Associate Degree, Bachelor) als ‘graduate degrees’ (Graduate Diploma, Master) aan. Vierjarige colleges en universities hebben over het algemeen strengere toelatingseisen en zijn doorgaans groter en duurder dan kleinere instellingen. Zij bieden meestal uitgebreide campusfaciliteiten.

Community colleges

Een groeiend aantal Amerikaanse studenten begint de studie aan een community college. Deze colleges bieden opleidingen en Associate Degrees aan die na 1 of 2 jaar afgerond kunnen worden. Vanwege de kleinere klassen, het veelal lagere collegegeld en flexibelere aanmeldingsprocedures vormen community colleges een uitstekende plek om de studie te beginnen. Studiepunten die behaald worden op community colleges kunnen in de meeste gevallen “meegenomen” worden naar vierjarige instellingen om daar een Bachelor Degree af te ronden. Sinds kort bieden enkele colleges ook volledige Bachelor studies aan.

Credits

Je kunt elk semester 1 tot 5 studiepunten (‘credits’) per vak halen. Je programma omvat meestal drie à vier vakken ter waarde van in totaal 12 (USA) of 9 (Canada) credits per semester. Dit is ook het minimale aantal credits dat je moet behalen vanwege visumregelingen. Je kunt er ter plaatse voor kiezen om tegen bijbetaling extra vakken te volgen en dus extra credits bij te kopen.

Quarter / semester

In Amerika en Canada werken scholen volgens ofwel het Semester- danwel het Quartersysteem. Bij een semestersysteem is het schooljaar opgedeeld in 2 semesters van ± september — december en ± januari — mei. Bij het quartersysteem is het schooljaar opgedeeld in 3 quarters van ± september — december, ± januari — maart en ± april — juni. Het 4e quarter is dan de zomerperiode die meestal buiten het reguliere onderwijsprogramma valt. Bij het quartersysteem kan je dus driemaal per jaar vakken kiezen, bij het semestersysteem tweemaal. Met het quartersysteem heb je over het algemeen ook meer lessen in een jaar dan met het semestersysteem.

Australië

In Australië wordt geen onderscheid gemaakt tussen het wetenschappelijk onderwijs (WO) en het hoger beroepsonderwijs (HBO). Alle 44 universiteiten bieden zowel wetenschappelijke als beroepsgerichte programma’s aan. Het hoger onderwijs in Australië is breed en flexibel. Studenten hebben veel vrijheid om hun studieprogramma samen te stellen. Bachelorprogramma’s combineren vaak praktische en wetenschappelijke onderdelen.

Bacheloropleiding

Bacheloropleidingen in Australië hebben een studieduur van meestal drie, soms vier jaar. Na een driejarige opleiding kunnen gekwalificeerde studenten een honours programma van één jaar volgen waarna ze een Honours Bachelor halen. Een honours jaar is een verdere verdieping in het hoofdvak als voorbereiding op de masteropleiding. Voor toelating tot de meeste masteropleidingen is een honours bachelor óf een vierjarige bachelor vereist. Ook is het mogelijk om een combined bachelor te behalen. Hiermee kan in vijf jaar een bachelor in twee studies behaald worden.

Masteropleiding

Masteropleidingen in Australië hebben een studieduur van één jaar (volgend op een vierjarige bachelor) of twee jaar (volgend op een driejarige bachelor). Er zijn twee soorten masterprogramma’s in Australië, een research master op basis van onderzoek en een eindscriptie, en een coursework master, waarvoor colleges worden gevolgd en minder nadruk ligt op onderzoek. Onderzoeksgerichte programma’s worden over het algemeen gevolgd door studenten die willen promoveren.

Jaar of semester

Voor internationale studenten is er ook de mogelijkheid om 1 of 2 semesters te volgen aan een universiteit in Australië. Dit kan ingevuld worden als ‘Gap year’ of als onderdeel van je studie in Nederland.

Academische kalender

Net als de seizoenen, loopt ook het schooljaar in Australië andersom in vergelijking met Nederland. Het eerste semester loopt dan ook van februari — juni en het tweede semester van juli — november. Er zijn echter legio mogelijkheden voor studie-aanvang in juli, zodat een goede aansluiting op het Nederlandse systeem geen probleem hoeft te zijn.

Engeland

Zoek je het iets dichterbij, dan is ons collegeprogramma in Engeland zeker de moeite waard. Hier vind je een hoge kwaliteit van onderwijs, een brede studiekeuze en succesvolle studenten. Je volgt een of meer vakken, met of zonder Engelse lessen daarnaast. Als je wilt kan je je tijdens de Engelse lessen voorbereiden op het Cambridge examen. Afhankelijk van je niveau van het Engels, kan je kiezen uit allerlei academische- of beroepsvakken op verschillende niveaus.

Singapore

Behaal een officiële graad van een toonaangevende Europese of Australische universiteit in Singapore! Zo combineer je het beste van twee werelden en word je bijna als vanzelf geïntroduceerd in alles wat het Verre Oosten jou te bieden heeft voor een succesvolle toekomst. Onderwijs in Singapore is in het Engels, hetgeen er ook de belangrijkste omgangstaal is.

College & University Info

Toelatingseisen

 • Middelbare schooldiploma
 • Vanaf 16 jaar (verschilt per college / university)
 • TOEFL-, IELTS- of Cambridge-diploma, minimum verschilt per school. Voor slechts enkele colleges is geen taaldiploma nodig.

Aanmelding

Meld je zo vroeg mogelijk aan. Er gelden strikte deadlines en een tijdige aanmelding vergroot je kansen. Aanmelden kan telefonisch of via het contactformulier op deze site. Je kunt dan een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, of wij kunnen je telefonisch adviseren.

Locaties

USA, Canada, Australië, Singapore en Engeland.

Startdata & Programmakosten

Startdata variëren per school, en er zijn zowel goedkope als dure colleges en universities. Kijk in de brochure die je via deze website kunt aanvragen.

Onze services voor het College & University programma omvatten:

 • Persoonlijke begeleiding en advies van onze medewerkers voor, tijdens en na het jaar
 • Verwerking van je aanvraag en aanmelding bij college of university van je keuze
 • Documenten ter ondersteuning en advies bij het aanvragen van een visum
 • Oriëntatiebijeenkomst voor vertrek voor student en ouders
 • Uitgebreid informatiemateriaal voor vertrek
 • Studentenhandboek met belangrijke informatie en tips
 • Assistentie bij het vinden van accommodatie
 • Hulp bij het regelen van je vlucht en verzekeringen

F.A.Q.

Aan welke colleges/universiteiten kan ik studeren?

In onze brochure vind je een overzicht met enkele tientallen colleges en universiteiten, die wij alvast voor je geselecteerd hebben en waarmee we goede contacten onderhouden. Als je je aanmeldt voor ons College & University-programma, dan kun je zelf kiezen op welke van deze scholen jij zou willen studeren. Hoewel we een uitgebreid aanbod hebben, kan het zijn dat het college of de university van jouw wens er niet tussen zit. Laat ook dan van je horen; we hebben namelijk een groot netwerk waar we je wellicht mee kunnen helpen!

Wie kan er deelnemen aan jullie college-programma?

Het programma is geschikt voor deelnemers die 16 jaar of ouder zijn en een middelbare school-dilpoma hebben of zullen halen voor vertrek. Verder kijken we naar de motivatie en andere criteria van de potentiële deelnemers. En, 'last but not least': voor veel colleges en universiteiten dient een deelnemer een voldoende score te halen voor de TOEFL- of IELTS-test. Enkele scholen vereisen geen van deze tests.

Kan ik in contact komen met iemand die al eens een college-programma heeft gedaan via jullie?

We willen je graag in contact brengen met oud-studenten of studenten die momenteel in het buitenland verblijven. Zo kun je weer wat meer over ons programma en de College-ervaring te weten komen. Bel of e-mail ons. Enkele citaten van oud-deelnemers kun je ook op deze website lezen.

Garanderen jullie toelating tot het college/universiteit van mijn keuze?

Uiteindelijk zijn het de scholen zelf die beslissen. Maar, mits je de minimale TOEFL- of IELTS-score hebt gehaald en ook bent geslaagd voor je eindexamen, kunnen wij wel helpen je kansen op toelating te vergroten. Wij kennen de scholen en de relevante medewerkers persoonlijk, en zijn goed op de hoogte van vereisten en mogelijkheden op de verschillende instellingen.

Hebben jullie colleges en universiteiten op alle locaties?

We werken nauw samen met vele colleges en universiteiten voor de diverse programma's die wij aanbieden. De colleges en universiteiten die wij hier aanbieden zijn de populairste onder onze studenten. Daarbij voldoen zij aan onze selectiecriteria, zoals bijvoorbeeld een goed functionerend International Office.

Hoe kan ik me aanmelden voor het college- en university-programma?

Aanmelden kan telefonisch of via het contactformulier op deze site. Je kunt dan een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, of wij kunnen je telefonisch adviseren. Bij een gesprek zijn natuurlijk ook je ouders van harte welkom. We gaan dan samen kijken welk college of university het beste bij je past. Ook krijg je van ons te horen wat je verder moet doen, zoals je inschrijven voor de TOEFL- of IELTS-test, en welke papieren we verder van je nodig hebben (cijferlijsten, medische gegevens, etc.). Als we de benodigde informatie hebben ontvangen, dan kunnen we snel voor je aan de slag met je aanmelding voor het college of de university van je keuze.

Kan ik de TOEFL- of IELTS-test in Nederland doen?

Ja. Beide tests worden regelmatig in Nederland afgenomen, op diverse locaties. Er gelden deadlines voor inschrijving, bepaalde data of locaties kunnen al volgeboekt zijn, of wellicht wil je een tweede keer de test doen om een betere score te halen. Het is dan ook raadzaam om hier tijdig mee te beginnen. Zeker als je nog wat extra voorbereiding vooraf wilt doen.

Heb ik een auto nodig?

Omdat je meestal op of vlakbij de campus zult verblijven heb je over het algemeen geen auto nodig. Mocht je toch een auto willen kopen, dan kan je er vaak al één aanschaffen voor relatief weinig geld. Je bent dan verplicht om zelf een aparte auto-verzekering aan te schaffen.

Ervaringen

Green River College, your home away from home. Ik heb een super tijd beleefd in Amerika en voelde me echt thuis bij mijn geweldige gastgezin. Ik heb mijn baan opgezegd om mijn droom te verwezenlijken en heb de vakken gevolgd en stages gelopen die mij verder helpen in mijn werk. Als je twijfelt: néém die stap, je zult er geen spijt van krijgen!

Jill Fonk, Green River Community College

Geniet met volle teugen van de tijd die je hebt, want voor je het weet is het voorbij! Haal er alles uit wat erin zit, doe wat je wilt, geniet en heb plezier. Waarom? Omdat een jaar in de US wonen het beste is wat je met je tijd kan doen en het leukste en mooiste jaar uit je leven wordt!

Sander Valentijn, Santa Barbara City College

Ik heb een super tijd gehad in de Verenigde Staten. Ik vond het geweldig om te leven in een gastgezin en zo de echte ‘American way of life’ te mogen mee maken!

Lisa de Gelder, Sierra College

Voor mij was het een leerzaam, interessant, leuk en spannend jaar. Ik zou het zeker nog een keer doen. Het jaar omvatte gezellige feesten, leuke tripjes naar omringende steden, nieuwe vrienden, een kans om je te oriënteren qua school en een jaar lang zomergevoel. Ik raad het iedereen aan.

Meijke Gorter, University of California San Diego